De dirigent

Per 1 juni 2020 is Gerben Budding onze dirigent.

gerben

 

 

 

 

 

 

 

Gerben Budding (1987) is een veelzijdig musicus.

Gerben is cantor-organist van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Hij is cantor van de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA).

Gerben is dirigent van Ensemble Piacevole, Collegium Sint-Jan, een tweetal oratoriumkoren en symfonieorkest Sjosjanim. Hij is internationaal actief als concertorganist en vormt een sopraan-orgel duo met sopraan Nanette Mans.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding), een Bachelor- en Mastergraad Orgel met hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude) en een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus.

Hij won de eerste prijs op het Internationale orgelconcours ‘Agati-Tronci’ in Pistoia (Italië), de tweede prijs op het Internationaal Schnitgerconcours in Alkmaar, de Litaize-prijs op het Internationaal César Franck Concours in Haarlem en de publieksprijs op het improvisatieconcours in Dudelange (Luxemburg). Van zijn orgelspel verschenen meerdere cd’s, welke een zeer goede pers ontvingen in o.m. de tijdschriften ‘Luister’ en ‘Choir & Organ’.

www.gerbenbudding.nl

FacebookInstagramYoutubeSponsorkliks