Bas van den Heuvel

Per 1 december 2012 is Bas van den Heuvel onze dirigent.

Bas van den Heuvel studeerde piano aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem bij Arthur Hartong. Hij volgde verschillende masterclasses piano en liedinterpretatie. Sinds 1986 begeleidt hij diverse koren, zanggroepen en zowel instrumentale als vocale solisten. Hij voltooide zijn studie piano in 1991 en is sindsdien werkzaam als pianodocent, begeleider en koordirigent. In 2001 studeerde hij af aan de Hogeschool Gorinchem bij Joop Schets voor het Praktijkdiploma Koordirectie en in 2007 voor het Einddiploma Koordirectie. Hij volgde daarnaast diverse koor- en orkestdirectie cursussen. Tussen 1999 en nu heeft hij veel ervaring opgedaan in het dirigeren van theaterkoren, kamerkoren, ensembles en oratoriumverenigingen. Van 1999 tot 2009 was Bas pianist/begeleider en coach van de Zingende Bediening in Restaurant Kleyn Hartensteyn in Oosterbeek.

Op dit moment is Bas dirigent van vier koren: Toonkunst Amersfoort, Oratoriumkoor De Lier, C.O.V. IJsselstein en Vocaal Ensemble Lochem. Met deze koren voerde hij o.a. uit: Johannes Passion van J.S. Bach, Elias en Paulus van Mendelssohn, Die Schöpfung van Haydn, Ein Deutsches Requiem van Brahms, Requiem en Magnificat van Rutter, Requiem van Duruflé, Dixit Dominus en Dettingen Te Deum van Händel, Requiem van Mozart, The Armed Man van Karl Jenkins, Petite Messe Solonnelle van Rossini, maar ook vele Bach cantates en a capella programma’s alsmede composities van onbekendere componisten zoals Steve Dobrogosz, Petris Vasks, Ola Gjeilo en Eric Whitacre.

Hij werkte samen met gewaardeerde orkesten als het Randstedelijk Begeleidingsorkest Sinfonia, Het Promenade Orkest, Il Concerto Barocco, Florilegium Musicum, het Parnassus Ensemble en Nationaal Symfonisch Kamerorkest Naska.

Daarnaast verleent hij regelmatig zijn medewerking aan concerten als pianist zoals tijdens de Scratch concerten in Bennekom georganiseerd door Vocalise Ede, en met Het Gelders Orkest in concerten van het Bachkoor Apeldoorn. Met dit koor voerde hij onlangs Ein Deutsches Requiem van Brahms uit als pianist (samen met Marien van Nieukerken) in de uitvoering voor twee piano's onder leiding van Joop Schets. Ook voerde hij met het Bachkoor uit: Saint Nicolas Cantate van Britten, Psalmensymfonie van Stravinsky, Carmina Burana van Orff (piano), Canticum Simeonis van Barbe (celesta) en het Requiem van Lloyd Webber (synthesizer).