Begeleiding

Hans-Erik Dijkstra

Hans-Erik Dijkstra (1969) studeerde piano en compositie aan het Twents Conservatorium (Artez) van 1986 tot 1991 in Enschede. Hij behaalde zijn studie docerend musicus cum laude. In 1991 zette hij zijn studie voort aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. Hij studeerde bij Herman Uhlhorn en later bij de Russische pianist Alexander Warenberg.

In 1994 sloot hij zijn studie uitvoerend musicus af. Tijdens zijn studie richtte Hans-Erik zich al op het begeleiden van andere musici en het maken van kamermuziek. Hij kreeg hierin lessen van Thom Bollen en Marien van Nieukerken. Na zijn studie werd Hans-Erik co-repetitor aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (1996-2001). Vanaf 2000 is hij werkzaam als docent piano aan de muziekscholen van Veenendaal en Doetinchem. Daarnaast was en is Hans-Erik vaste begeleider van diverse koren door heel Nederland. O.a. het Bachkoor Apeldoorn, Toonkunst Arnhem, COV IJsselstein, Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor en sinds januari 2018 ook van Toonkunst Amersfoort.

Naast deze werkzaamheden is Hans-Erik actief als uitvoerend pianist en maakte hij in oktober 2017 een tournee door China met de Nederlandse tenor Martin Hurkens. In 2019 was er weer een tournee door China met een trio, bestaande uit fluit, saxofoon en piano.

Naast uitvoerend werk componeert en bewerkt hij veel muziek, zowel voor eigen gebruik als ook in opdracht. Zo componeerde hij in 2016 een pianoconcert dat in 2017 is uitgevoerd in Baarn en Amsterdam met het OVIO-orkest. In 2021 is zijn opera Reintje de Vos uitgevoerd in opdracht van stichting Tuinconcerten De Bult.

FacebookInstagramYoutubeSponsorkliks